Me and my fuel

Over mij

Aangenaam! Mijn naam is Daphne van Heijningen. Als geboren en getogen Westlandse groeide ik, samen met mijn broer en tweelingzus, op in een militair gezin. Een fijne jeugd waarin discipline, toewijding en vitaliteit als belangrijke waardes werden meegegeven en hard werken en het uiterste uit jezelf halen van je werd verwacht. 

Als klein meisje was sporten al niet weg te denken uit mijn dagelijkse routine. Die voorliefde voor sport begon bij atletiek in combinatie met een turn carrière vol mooie nationale prestaties. De atletiek- en turnbaan heb ik inmiddels ingeruild voor een nieuwe passie: CrossFit en duursport.

 Dit bracht mij naar een missie: Mensen inspireren en motiveren door kennis over voeding en sport te delen voor een gezondere leefstijl.

Maar een gezondere leefstijl, hoe behaal je dat nu? Ook ik ervaar pieken en dalen, maar als erkende diëtiste beschik ik over de handvatten om het beste uit voeding te halen.

Lees verder

Meer over mij

Een 15 minuten WOD (workout of the day) op hartslag 185, het moment dat je die stang met schijven op de grond laat vallen en je plat op de grond terechtkomt omdat je alles hebt gegeven: Dat is voor mij het ultieme gevoel van voldoening. Het maximale presteren wat ik die dag kan geven. Natuurlijk lukt dit de ene training beter dan de ander. Hoe dan ook, ik voel me hierdoor een betere sporter.

Die discipline in sport, pas ik ook toe in mijn dagelijkse leven met voeding en werk. Hard werken is voor mij alles eruit halen wat erin zit, productief zijn en durven ontladen tussen werkuren door. Ik geniet van het hardlopen in de buitenlucht, op intensief tempo of een ontspannen duurloop. Even het hoofd leegmaken van de dagelijkse werkzaamheden. Het gevoel dat op zo een moment door mijn lijf stroomt is goud waard.

I’ll keep
it simple.

Mijn leefstijl

Een duik in het koude water en zwemmen, kilometers trappen op de wielrenfiets, krachttrainen en de volgende dag elke spier in je lichaam voelen dat geeft mij voldoening, het liefst dagelijks.

De doordeweeks ‘’gezond’’ en in het weekend ‘’cheat’ ’maaltijden standaard is uit mijn boekje verdwenen. Balans is het codewoord: weten wat jouw lichaam voedt. Maar ook deze uitspraak voelt als een eindeloze zoektocht door tegenwoordig alle beschikbare informatie over ‘’gezonde’’ voedingsproducten.

Mijn werk

Ik hou ervan als mensen na hun eerste sessie al verschil voelen in hun energielevel, dat vind ik echt prachtig om te horen! Achteraf proosten we op de behaalde resultaten, want genieten hoort erbij! Het allermooiste vind ik: ik leer ook van mijn klanten en hierdoor doen we het echt samen.

Als erkende diëtiste (HBO) en ervaringsdeskundige in duur-en krachtsport kijk ik er naar uit om samen aan de slag te gaan met jou.